Βρίσκεστε εδώ

Συμμετοχή του δικτύου EURES στην ενημερωτική εκδήλωση του Goethe-Institut Thessaloniki, Σάββατο 21.01.2023

Ενημερωτική εκδήλωση στο Goethe-Institut Thessaloniki, Σάββατο 21.01.2023

 

Το Ελληνικό δίκτυο EURES θα συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται από το Goethe-Institut Thessaloniki, το Σάββατο 21.01.2023 στη Θεσσαλονίκη.

Θέλετε να μάθετε τα πάντα σε σχέση με τα Γερμανικά ως απαραίτητο εφόδιο για την εύρεση εργασίας; Τι ζητούν από τους/τις υποψήφιους/-ες οι γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα; Ενδιαφέρεστε για Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας, για μεταπτυχιακές σπουδές ή για έρευνα στη Γερμανία;

Το Goethe-Institut Thessaloniki σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή ολοήμερη εκδήλωση, αφιερωμένη σε θέματα εργασίας και επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε Ελλάδα και Γερμανία. Σε συνεργασία με τo Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Recruitment Agency “Grecruitment“, τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και το δίκτυο EURES σας δίνουμε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ομιλίες, να ενημερωθείτε σχετικά με την αυξανόμενη σημασία της γερμανικής γλώσσας για την επαγγελματική εξέλιξη και να λάβετε συμβουλευτική γύρω από ζητήματα που σας απασχολούν σχετικά με την εργασία.

Παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε περισσότερα για τις συνθήκες στη γερμανική και ελληνική αγορά εργασίας και να πληροφορηθείτε σχετικά με ευκαιρίες σπουδών, υποτροφιών αλλά και κινητικότητας. Μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια θα μάθετε τεχνικές και μυστικά διαμόρφωσης βιογραφικού, τρόπους αποτελεσματικής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για σκοπούς επαγγελματικής δικτύωσης και αναζήτησης εργασίας, καθώς επίσης και μεθόδους προετοιμασίας για συνεντεύξεις στη γερμανική γλώσσα. Στα ενημερωτικά σταντ θα μπορείτε να λάβετε επίσης συμβουλευτική, πληροφορίες και καθοδήγηση από ειδικούς και να δικτυωθείτε παράλληλα από επαγγελματίες διαφόρων κλάδων! 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνία και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο, 21.01.2023, 11:30 – 19:00

Είσοδος: Δωρεάν

Γλώσσα εκδηλώσεων: Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά

Πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων:  https://bit.ly/3WfifCz

 

Facebook page:  https://www.facebook.com/pg/goetheinstitut.thessaloniki

Instagram:  @goetheinstitut_thess

Website:  http://www.goethe.de/thessaloniki

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαριάννα Πυλωρίδου (Διευθύντρια Τομέα Πληροφόρησης & Bιβλιοθήκης), Goethe-Institut Thessaloniki, Tel. +30 2310 889582, email: marianna.pyloridou@goethe.de