Βρίσκεστε εδώ

(ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ) Συμμετοχή της Υπηρεσίας EURES στις Ημέρες Καριέρας Ο.Α.Ε.Δ.

 

Με αίσθημα ευθύνης, η Διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης για το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, εκδήλωσης αναζήτησης θέσεων εργασίας για ανέργους με την επωνυμία «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ», στο πλαίσιο των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού.

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων, των εργαζομένων και των προσκεκλημένων αποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησης. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης.

p { direction: ltr; color: #000000; line-height: 0.49cm; text-align: justify; orphans: 2; widows: 2; background: transparent }p.western { font-family: "Times New Roman", serif; font-size: 12pt; so-language: el-GR }p.cjk { font-family: "Times New Roman", serif; font-size: 12pt; so-language: zh-CN }p.ctl { font-family: "Times New Roman", serif; font-size: 12pt; so-language: ar-SA }a:link { color: #0000ff; text-decoration: underline }

Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ

  Η Υπηρεσία EURES θα συμμετάσχει στην εκδήλωση Ημέρες Καριέρας Ο.Α.Ε.Δ., που θα πραγματοποιηθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ., σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, η πρώτη εκδήλωση αναζήτησης θέσεων εργασίας για ανέργους και επιλογής προσωπικού από επιχειρήσεις, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

 

Οι Ημέρες Καριέρας Ο.Α.Ε.Δ. στο ΣΕΦ αποτελούν την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας, την παροχή εξειδικευμένων συμβουλών και επαγγελματικού προσανατολισμού και Συμβούλων EURES προς τους ανέργους, καθώς και την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία ενός κόμβου συνάντησης όσων αναζητούν εργασία με τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις που διαθέτουν θέσεις εργασίας και αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό. Σημαντική επιδίωξη είναι επίσης, η αναβάθμιση της σχέσης του Οργανισμού με τους πολίτες, έξω από τις υπηρεσιακές δομές, αναδεικνύοντας το πνεύμα ανανέωσης, αμεσότητας, και εξωστρέφειας του νέου Ο.Α.Ε.Δ.

 

Στην εκδήλωση, στο ΣΕΦ, αναμένεται να συμμετάσχουν 60 επιχειρήσεις με περισσότερες από 800 προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Οι εκπρόσωποί τους, θα υποδεχτούν τους ενδιαφερόμενους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη του Ο.Α.Ε.Δ. θα προσφέρουν ατομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες απασχόλησης προς τους συμμετέχοντες σχετικά με τα βιογραφικά σημειώματα των αναζητούντων εργασία, ώστε να αναδεικνύεται σωστά το κάθε επαγγελματικό προφίλ.

 

Στο πρόγραμμα της ημέρας εντάσσεται και η διοργάνωση Εργαστηρίων Συμβουλευτικής από εξειδικευμένους συμβούλους Σταδιοδρομίας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επιχειρηματικότητας, με μόνη προϋπόθεση τη δωρεάν προεγγραφή.

 

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διεξαχθεί συζήτηση, με θέμα: Ευκαιρίες απασχόλησης μετά την κρίση, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά  Ασπασία  Αλιγιζάκη, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο CEO της Bakers Academy ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ Δημήτρης Γρίβας, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος και ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Χρήστος Ντάφλος. Συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος, κα Πόπη Τσαπανίδου.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ και το Πρώτο Πρόγραμμα.  

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ