Βρίσκεστε εδώ

Ζητούνται Νηπιαγωγοί και/ή εξειδικευμένο παιδαγωγικό προσωπικό στην προσχολική αγωγή στο Βισμπάντεν

Ζητούνται Νηπιαγωγοί και/ή εξειδικευμένο παιδαγωγικό προσωπικό στην προσχολική αγωγή στο Βισμπάντεν

 

1. Τίτλος Θέσης Εργασίας

Νηπιαγωγοί και/ή εξειδικευμένο παιδαγωγικό προσωπικό στην προσχολική αγωγή

 

2. Πτυχία πανεπιστημίου από Ελλάδα

Πτυχίο Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Πτυχίο Προσχολικής Αγωγής

Πτυχίο της Παιδαγωγικής, Τμήματος Νηπιαγωγών

 

3. Είδος Εργασίας

Θέση Εργασίας με υποχρεωτική κοινωνική Ασφάλιση

 

4. Εργοδότης

Ευαγγελική Κοσμητεία Βισμπάντεν

Η Ευαγγελική Κοσμητεία του Βισμπάντεν είναι ο μεγαλύτερος ελεύθερος εκκλησιαστικός φορέας των ολοήμερων νηπιαγωγείων του Βισμπάντεν.

Παρέχουμε σε πάνω από  2.500 παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών μέχρι το τέλος του δημοτικού, ένα αξιόπιστο πρόγραμμα φύλαξης και εκπαίδευσης, το οποίο βασιζόμενο σε χριστιανικές αξίες, τοποθετεί τα παιδιά στο επίκεντρο της δουλειάς μας. Σε όλα τα νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται τακτικά δραστηριότητες με θρησκευτικό-παιδαγωγικό περιεχόμενο όλο το χρόνο σε στενή συνεργασία με την Ευαγγελική Εκκλησιαστική Κοινότητα. Η προθυμία για συνεργασία στο θρησκευτικό-παιδαγωγικό κομμάτι αποτελεί προϋπόθεση, παρόλο που το να είναι κάποιος μέλος στην Ευαγγελική Εκκλησία δεν αποτελεί κριτήριο πρόσληψης.

 

5. Τομέας

Ευαγγελική Εκκλησία του Hessen και Nassau (EKHN),

Εκκλησιαστικό μέλος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD)

 

6. Τόπος Εργασίας

Κεντρική Διοίκηση:

Schlossplatz 4, 65183 Wiesbaden, Hessen, Deutschland

Τόπος Εργασίας γύρω από το Βισμπάντεν σε 34 διαφορετικά Νηπιαγωγεία

 

7. Περιγραφή Εργοδότη

Η Ευαγγελική Κοσμητεία του Βισμπάντεν αντιπροσωπεύει την Ευαγγελική Εκκλησία σε όλη την Περιφέρεια του Βισμπάντεν. Περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του Hessen και επεκτείνεται από το Eltville, Erbach, Kiedrich και Walluf στο Rheingau μέχρι Wildsachsen, Wallau, Hochheim, Massenheim και το ανατολικό Wicker. Aυτή τη στιγμή ανήκουν στην Κοσμητεία περίπου 78.000 μέλη, 44 εκκλησιαστικές Κοινότητες και 40 νηπιαγωγεία - μια μεγάλη ποικιλία εκκλησιαστικής ζωής. Η Ευαγγελική Κοσμητεία δεν είναι  μόνο μια διοικητική μονάδα αλλά κυρίως μια συνύπαρξη των εκκλησιαστικών Κοινοτήτων. Οργανώνει τη συνεργασία διαφορετικών εκκλησιαστικών Υπηρεσιών και τη διοίκηση της Εκκλησίας στη Περιφέρεια.

 

Θέση στη μητροπολιτική περιοχή Φρανκφούρτης/ΡάινΜάιν

Η μητροπολιτική περιοχή της Φρανκφούρτης/ ΡάινΜάιν ανήκει με συνολικά 5,8 εκατομμύρια κατοίκους στις μεγαλύτερες Περιφέρειες της Ευρώπης. Επεκτείνεται σε περαιτέρω μέρη του Hessen, Rheinland-Pfalz και Bayern, δηλαδή σε πάνω από 3 ομοσπονδιακά κρατίδια. Η περιοχή στον πυρήνα της Περιφέρειας συμπεριλαμβάνει 75 Κοινότητες με περίπου 2,4 εκατομμύρια κατοίκους μαζί με τις πόλεις Frankfurt am Main, Offenbach am Main, Hochtaunus, Main-Taunus, Offenbach όπως και άλλες ακόμα 35 πόλεις και Κοινότητες από τις περιοχές Groß-Gerau, Main- Kinzig και Wetterau.

 

Το Βισμπάντεν είναι μια καταπράσινη πόλη στην καρδιά του ΡάινΜάιν, ένα οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο. Επιπρόσθετα σαγηνεύει η πρωτεύουσα του Hessen με την πολύπλευρη προσφορά δραστηριοτήτων. Το Βισμπάντεν είναι μια ποικίλη, πολιτισμική και ανεκτική πόλη, στην οποία ζούνε με σεβασμό και αρμονία περίπου 290.000 άνθρωποι από πάνω από 170 διαφορετικούς τόπους καταγωγής.

Το Βισμπάντεν χαρακτηρίζεται από τις ποικίλες και μοναδικές δραστηριότητες αναψυχής στην περιοχή. Από τις ποικίλες γιορτές και εκδηλώσεις μέχρι τις εκδρομές, τις αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, τα γοητευτικά λουτρά και τα πάρκα αναψυχής, δεν υπάρχουν όρια στην απόλαυση του ελεύθερου χρόνου.

Οι πολυάριθμες πτυχές και τα πολλά ζωντανά πρόσωπα της πόλης του Βισμπάντεν, διακρίνονται κυρίως στις συνοικίες της πόλης:

20 προάστια και 6 συνοικίες στην καρδιά της πόλης συμβάλλουν με το δικό τους χαρακτήρα και τη γοητεία, σε μια αξιαγάπητη ενότητα όλων των κατοίκων.

www.wiesbaden.de 

 

8. Πολιτισμικό καλωσόρισμα

Στην Ευαγγελική Κοσμητεία του Βισμπάντεν επικρατεί ένα εγκάρδιο πολιτισμικό καλωσόρισμα για τα άτομα από διαφορετικές χώρες, τα οποία είτε δουλεύουν στα νηπιαγωγεία μας είτε φέρνουν τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία μας για φύλαξη. Εμείς προσφέρουμε βοήθεια στην εύρεση σπιτιού, χρηματοδοτούμε εντατικά μαθήματα γλώσσας 4 εβδομάδων για την αρχή και προσφέρουμε παράλληλη βοήθεια μέσω συναδέλφων που δουλεύουνε στα νηπιαγωγεία μας και μιλάνε τη μητρική σας γλώσσα. Προσφέρουμε ένα ευρύτερο δίκτυο πέρα από την πόλη του Βισμπάντεν.

 

9. Περιγραφή Εργασίας

Η Ευαγγελική Κοσμητεία του Βισμπάντεν ψάχνει καινούριους συνεργάτες  και συνεργάτισσες για τα νηπιαγωγεία της πρωτεύουσας και της πόλης του Hochheim. Τα περισσότερα νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί ανήκουν στον Κοινοτικό φορέα της Κοσμητείας (GüT) ή διοικούνται από τα κεντρικά. Η Ευαγγελική Κοσμητεία απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους σε 34 νηπιαγωγεία και προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα προγραμμάτων και παιδαγωγικών προσφορών σε παιδιά και γονείς.

 

Ψάχνουμε κυρίως νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς ειδικής αγωγής για να συμπληρώσουμε την ομάδα μας, οι οποίοι θα εξειδικεύονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και παρόμοια εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό.

 

 

10. Επιπλέον Υπηρεσίες

Για ενδιαφερόμενους που θα ήθελαν να δουλέψουν σε μας, οι οποίοι όμως θα πρέπει να μετακομίσουν σε μια κοντινή περιοχή, μπορούμε να προσφέρουμε σε περιορισμένο βαθμό χώρο διαβίωσης σε  κοινόχρηστα διαμερίσματα διαφορετικών μεγεθών σε καλές τιμές ή να βοηθήσουμε στην εύρεση σπιτιού.

 

11. Προσφορές για ξένο εργατικό δυναμικό

Σας συνοδεύουμε από την αρχή σε:

Μετά την διαδικασία επιλογής, προσφέρουμε με την υποστήριξη της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης της Γερμανίας (Bundesagentur für Arbeit):

Ø Δωρεάν μαθήματα γλώσσας στη χώρα σας

Ø Αναλαμβάνουμε τα έξοδα μετακίνησής σας για ξενάγηση σε max. 3 νηπιαγωγεία για 5 μέρες διαμονής στο Βισμπάντεν

Ø Υποστηρίζουμε και χρηματοδοτούμε τα έξοδα αναγνώρισης του πτυχίου σας

Ø Πληρώνουμε τα έξοδα μετακόμισής σας στο Βισμπάντεν.

 

Μετά την μετακόμισή σας και την απόφασή σας να έρθετε σε μας:

Ø Μαθήματα γλώσσας για το ξεκίνημα στο παιδικό σταθμό της επιλογής σας μέσω συναδέλφων που μιλάνε τη μητρική σας γλώσσα

Ø Παράλληλα μαθήματα γλώσσας για τους πρώτους μήνες

Ø Στενή σχέση με τα νηπιαγωγεία και το γύρω περιβάλλον

Ø Φροντίδα και μέριμνα στα νηπιαγωγεία μας για όσο διαρκέσει η διαδικασία αναγνώρισης του πτυχίου σας

 

12. Απαιτήσεις

Ø Πλήρη και μερική απασχόληση με δημόσια αναγνώριση πτυχίου - επ‘ αορίστου χρόνου συμβόλαιο εργασίας

Ø Πλήρη και μερική απασχόληση με πτυχίο εξωτερικού, με προοπτική αναγνώρισης πτυχίου - ορισμένου χρόνου συμβόλαιο εργασίας μέχρι να αναγνωριστεί το πτυχίο.

(O νόμος του Hessen για τους παιδαγωγούς /Νηπιαγωγούς περιλαμβάνει την αναγνώριση πτυχίων).

Ø Προϋπηρεσία επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη

Ø Ενθουσιασμός και χαρούμενη διάθεση, διακριτικότητα και προσοχή στη μεταχείριση των παιδιών, των γονιών και όλης της ομάδας

Ø Προθυμία και διάθεση για νέες ιδέες

Ø Ετοιμότητα για πλήρη συμμετοχή

Ø Μέλος σε χριστιανική Εκκλησία και ετοιμότητα για μια θρησκευτική/παιδαγωγική εργασία είναι επιθυμητά (ACK-Gemeinschaft 

https://www.oekumene-ack.de/ueber-uns/mitglieder/

 

13. Όροι (Μισθός, Ωράριο Εργασίας, Επίδομα Χριστουγέννων)

Σας προσφέρουμε ένα δίκαιο μισθό:

Ø Αμοιβή σύμφωνα με το εκκλησιαστικό μισθολόγιο και συνταξιοδοτικό, χωρίς ιδιωτική καταβολή/συμμετοχή ανά μήνα (ανάλογα το επίπεδο εμπειρίας πιστοποιημένο):

· Χωρίς δημόσια αναγνώριση πτυχίου: 2.603,50 ευρώ (μεικτό ποσό χωρίς τις  κρατήσεις στο ξεκίνημα), συντάξιμα: 135 ευρώ, επίδομα Χριστουγέννων το Νοέμβριο: 2082 ευρώ

Καθαρό ποσό: 1.758 ευρώ (ανύπαντρος χωρίς παιδιά).

· Με δημόσια αναγνώριση πτυχίου: 3.279,50 ευρώ (μεικτό ποσό χωρίς τις κρατήσεις στο ξεκίνημα), συντάξιμα : 170 ευρώ, Επίδομα Χριστουγέννων το Νοέμβριο : 2.623 ευρώ

Καθαρό ποσό: 2118ευρώ (ανύπαντρος χωρίς παιδιά).

· Εξέλιξη: Μετά από 5 χρόνια στην ίδια δουλειά 3.481,50ευρώ (μεικτό ποσό χωρίς τις   κρατήσεις),

Μετά από 8 χρόνια: 3.681,50 ευρώ (μεικτό ποσό χωρίς τις κρατήσεις), μετά από 11 χρόνια: 3.883,50ευρώ (μεικτό ποσό χωρίς τις  κρατήσεις).

· Συνήθης χρονιαία αύξηση περίπου κατά 2%.

 

Ø Συνεργασία με έναν πολυπολιτισμικό φορέα τόσο στο επίπεδο Κοσμητείας όσο και στο επίπεδο της Κοινότητας της Εκκλησίας

Ø Συνεργασία σε ανοιχτά Team, τα οποία χαίρονται για την ενίσχυση της εργασίας και με ευχαρίστηση βοηθούν στην εξειδίκευση και κατάρτιση του προσωπικού

Ø Εξειδικευμένη Υποστήριξη μέσω του εξειδικευμένου συμβουλευτικού κέντρου της ΕΚΗΝ

Ø Επαγγελματική υποστήριξη μέσω της σουμβουλευτικής του Κέντρο εκπαίδευσης της ΕΚΗΝ

Ø Τακτικές συναντήσεις/συζητήσεις για θέματα υπηρεσίας

Ø Θεμελιώδη εισαγωγή και υποστήριξη μέσω ενός επαγγελματικού φορέα για την ομαλή εισαγωγή στο χώρο εργασίας

Ø Δυνατότητες μετεκπαίδευσης, εποπτεία, Coaching κλπ. τις περισσότερες φορές χωρίς οικονομική επιβάρυνση

 

14. Διαδικασία Αιτήσεων

Στοιχεία επικοινωνίας

Έχετε άλλες απορίες ή σας ενδιαφέρει;

Οι συνάδελφοι του EURES Ελλάδος θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν μέσω e-mail: euresgreece@oaed.gr

 

Παρακαλώ στείλτε την αίτησή σας με τη λέξη-κλειδί „Dekanat WI„ και με τα απαιτούμενα έγγραφα (βιογραφικό/CV στα Αγγλικά, πτυχία/πιστοποιητικά, αντίγραφο διαβατηρίου) στo e-mail

ZAV.IPS-Hessen@arbeitsagentur.de

 

15. Προθεσμία Αιτήσεων

Λήξη προθεσμίας αιτήσεων: 15/03/2021